Foto: PGD Sevnica
Foto: PGD Sevnica

Po poročanju Policijske uprave Novo mesto se je malo pred poldnevom zgodilo trčenje dveh osebnih vozil v bližini naselja Gabrje. Po prvih ugotovitvah policistov je 67-letni voznik iz okolice Sevnice peljal od Boštanja proti Tržišču in v desnem ovinku iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste ter čelno trčil v nasproti vozečo voznico, ki je pravilno pripeljala po svoji strani proti Boštanju.

67-letni voznik je umrl na kraju nesreče, voznica pa je bila hudo poškodovana, vendar po podatkih iz bolnišnice ni v smrtni nevarnosti. Zaradi prometne nesreče je bila cesta Boštanj–Tržišče zaprta približno tri ure.

Nekaj po sedemnajsti uri pa so policiste obvestili o nesreči na isti cesti v bližini naselja Zapuže.

65-letni voznik je peljal iz Tržišča proti Boštanju. Kot kaže, je voznik v levem ovinku iz za zdaj še neznanega razloga zapeljal na desno brežino. Vozilo se je nato prevrnilo in obstalo na strehi. Poleg voznika sta bili v vozilu še dve potnici. Ukleščeno potnico so iz vozila rešili policisti in reševalci, ki so bili prvi na kraju.

Voznik se ni poškodoval, dve poškodovani potnici so po prvi pomoči na kraju oskrbeli v Zdravstvenem domu Sevnica. Policisti so za 65-letnega voznika odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni prikazal prisotnosti alkohola.