Obe trčenji sta bili usodni. Foto: BoBo
Obe trčenji sta bili usodni. Foto: BoBo

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 13.30 na cesti med Črnomljem in Ručetno vasjo, pri kraju Lokve, je umrl 36-letni moški. V trčenju sta poškodovana tudi voznik drugega vozila in otrok v njegovem vozilu, so sporočili s PU-ja Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah novomeških policistov je 36-letni voznik vozil iz smeri Črnomlja proti Ručetni vasi. Pri Lokvah je nenadoma zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v terensko vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 35-letni voznik. Po silovitem trčenju je 36-letnika vrglo iz vozila, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Poškodovanega 35-letnega voznika in otroka v njegovem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Tovornjak čelno trčil z vozilom

Okoli 11.30 pa je v trčenju manjšega tovornega vozila in osebnega avtomobila na cesti med Sotesko in Dvorom pri Novem mestu umrl 46-letni voznik tovornega vozila.

Ta je vozil iz smeri Dvora proti Soteski, zapeljal na levo smerno vozišče in čelno trčil v avtomobil, ki ga je 72-letni voznik pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik tovornjaka se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Policija okoliščine obeh nesreč še preiskuje.