Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

V soboto sta pri sestopu s Prisojnika s poti zašla dva planinca, ki so ju gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Kranjska Gora našli nepoškodovana in ju pospremili v dolino.

S helikopterjem pa so v dolino prepelji dva lovca, ki sta se popoldne na nadmorski višini okoli 2000 metrov zaplezala pod Črnelsko špico v občini Bovec. Posredovali so reševalci GRS-ja Bovec in združena ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in GRS na Brniku. Zaplezana lovca je helikopter Slovenske vojske nepoškodovana prepeljal v dolino, poroča center za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

Helikopter je v soboto posredoval tudi v gozdu na Pokljuki in v dolino do reševalcev nujne medicinske pomoči Bled prepeljal osebo, ki jo je obšla slabost. V dogodku so posredovali tudi reševalci GRS-ja Radovljica.

Reševalci GRS-ja Kamnik pa so v soboto zvečer pomagali trem izmučenim planinkam, ki so zašle z označene poti na Gabrški peči v občini Kamnik. Reševalci so jih nepoškodovane pospremili do nihalke na Veliki planini, s katero so se odpeljale v dolino, navaja center za obveščanje.

Na pobočju nad izvirom reke Hubelj v občini Ajdovščina pa sta se v soboto zvečer izgubila pohodnika. Ajdovski gorski reševalci so pohodnika našli in ju nepoškodovana pospremili v dolino.