Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po navedbah policije je 44-letnik v industrijski coni v Grosuplju prišel do 27-letne nosečnice, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo, in jo ustrelil, potem pa se je s kraja napada odpeljal z osebnim vozilom.

Kmalu po dogodku so policisti v okolici izsledili vozilo in v njem našli mrtvega osumljenca, poleg njega je bilo strelno orožje. "Za zdaj kaže, da gre za samomor," je v izjavi za medije dejal vodja oddelka za splošno kriminaliteto Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski. Kot je še dejal, policija osumljenca predtem še ni obravnavala.

Osumljenec ni imel dovoljenja za orožje. Motiv za zločin še ni znan, policisti pa bodo o vseh okoliščinah dogodkov obveščali pristojno državno tožilstvo.

Storilec žrtev več let zalezoval

Po poročanju medijev so jim ljudje, ki so 27-letnico dobro poznali, povedali, da naj bi se s 44-letnikom poznala. Informacije o njunem preteklem odnosu so različne, čeprav je bila ona poročena in sta z možem pričakovala otroka, pa naj bi domnevni strelec do nje gojil čustva naklonjenosti in jo več let zalezoval. Kot je poročal POP TV, jim je oče umrle nosečnice povedal, da mu je še pred nekaj dnevi pokazala SMS-sporočila in klice domnevnega strelca.

Kljub zalezovanju pa ga ni nikoli prijavila policiji, ker mu ni želela nakopati težav. Na PU Ljubljana navedb niso potrdili. "Več informacij vam trenutno ne moremo posredovati, saj preiskava še vedno poteka," so zvečer pojasnili za STA.

Policija: Zalezovanje je treba vedno prijaviti

Policija sicer že več let opozarja, da je treba prijaviti zalezovanje. Čeprav okolica tako početje večkrat obravnava kot neškodljivo, pa je za žrtev najmanj neprijetno. Ravnanja zalezovalca se sčasoma stopnjujejo in razmišljanje, da se bo čez čas zadeva umirila, je napačno, je v pogovoru za STA že leta 2017 opozoril tedanji vodja oddelka za mladoletniško kriminaliteto v upravi kriminalistične policije Anton Toni Klančnik, ki danes dela na Europolu.

Kot je povedal tedaj, zalezovanje pri nas policisti največkrat obravnavajo znotraj primerov nasilja v družini. A razlog je lahko tudi ta, da se ljudje pogosto sploh ne zavedajo, kaj se jim dogaja oz. da skupek neprijetnih ravnanj, ki ga razumemo pod izrazom zalezovanje, ni dopustno ravnanje in bi to lahko prijavili policiji.

Umor in samomor v Grosuplju