Nesreča se je zgodila v križišču hitre ceste (H2) in Ptujske ceste v Mariboru.  Foto: BoBo
Nesreča se je zgodila v križišču hitre ceste (H2) in Ptujske ceste v Mariboru. Foto: BoBo

Kot so v torek pojasnili na PU-ju Maribor, so policisti ugotovili, da je 44-letnik okoli 22.40 vozil po Ptujski cesti v Mariboru in v križišču s hitro cesto (H2) zavil na levo, ko je na semaforju svetila rdeča luč.

Sočasno je po Ptujski cesti, iz nasprotne smeri pripeljal 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je ob zeleni luči na semaforju vozil naravnost skozi križišče.

Zaradi neupoštevanja rdeče luči je prišlo do trka vozil. Na kraju nesreče je umrl 30-letni srbski državljan, ki je bil potnik v vozilu, ki je prevozilo rdečo luč.

Voznik (slovenski državljan) in dva potnika pa so bili hudo telesno poškodovani. Na vozilih in okoliških objektih je nastalo za okoli 100.000 evrov škode.

Policija bo po koncu preiskave prometne nesreče zoper voznika, ki je vozil skozi križišče pri rdeči luči na semaforju, podala kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje (kršitve rdeče luči, neuporaba varnostnega pasu, vožnja pod vplivom alkohola, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja). Zaradi uporabe neregistriranega avtomobila in uporabe drugih registrskih tablic pa bo kršilcu izdan plačilni nalog.