Iskalno akcijo so oteževale zahtevne vremenske razmere. Foto: Policija
Iskalno akcijo so oteževale zahtevne vremenske razmere. Foto: Policija

Policisti so ugotovili, da se je 53-letni Avstrijec v ponedeljek dopoldne z avtomobilom po državni turistični cesti Strmec–Mangartsko sedlo odpeljal na območje Mangarta. Njegovo vozilo so v torek dopoldne našli pred zadnjim predorom pred Mangartskim sedlom.

Opoldne je na območju Mangarta stekla iskalna akcija pod vodstvom bovških policistov. Pri iskanju so jim pomagali tudi pripadniki gorske policijske enote PU-ja Nova Gorica in gorski reševalci Gorske reševalne službe Bovec. Prav tako so aktivirali policijski helikopter.

Sorodna novica Med iskalno akcijo našli mrtvega moškega. Ali gre za pogrešanca, še ni znano.

Ob 13.30 so na snežišču na vpadnici pod zahodno mangartsko steno našli mrtvega moškega. Na njegovem telesu so bile vidne telesne poškodbe. Iz helikopterja ga je opazila posadka, prav tako pa so ga v istem času opazili gorski reševalci GRS-ja Bovec, so sporočili s policije. V nadaljnjem postopku identifikacije je bila ugotovljena in potrjena njegova identiteta – izkazalo se je, da gre za pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije.

Po dosedanjih ugotovitvah se je moški predvidoma zaradi zdrsa ponesrečil med hojo. Snežišče na omenjenem območju je namreč na posameznih delih pod snežno povrhnjico poledenelo in izjemno strmo. Policisti so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih nesreče obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.