Dogodek sproža vprašanje o urejenosti nujne medicinske pomoči po državi. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Dogodek sproža vprašanje o urejenosti nujne medicinske pomoči po državi. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

74-letni občan je dežurno službo Zdravstvenega doma Velenje prvič klical v sredo okoli 4. ure zjutraj, dogajanje opisuje časopis Večer. Imel je neznosne bolečine, najverjetneje zaradi ledvičnih kamnov, in dodal, da ima anevrizmo. Dežurna mu je odgovorila, da reševalnega vozila ni na voljo, zato naj v ZD pride sam. Ko je prispel, je dobil injekcijo in se vrnil domov, kjer pa so se hude bolečine nadaljevale. Slabo uro pozneje je spet klical ZD in spet prejel odgovor, da reševalnega vozila ni na voljo, zato naj se pripelje sam. Umrl je v avtomobilu nekaj deset metrov stran od ZD-ja, dogodek opisuje Večer.

Policijska uprava Celje dogodka ni uvrstila v dnevno poročilo, ker je šlo za nesrečni dogodek, in ne za prometno nesrečo. Avtomobil je ostal na otoku na cesti s prižganimi štirimi smerokazi.

Vodstvo ZD-ja Velenje zadeve ne komentira, dokler ne bo znan rezultat strokovne komisije. A po poročanju Večera naj bi imel ZD tudi svojo plat zgodbe, in sicer, da naj bi 74-letniku prevoz ponudili, a naj bi odvrnil, da se bo peljal že sam.