Kolesarska nesreča se je zgodila že 18. junija. Foto: EPA
Kolesarska nesreča se je zgodila že 18. junija. Foto: EPA

V ponedeljek zjutraj so mariborske policiste obvestili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. 6. 2020. Poškodovanega so v UKC Maribor pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem ni bila obveščena.

Pozneje so policisti ugotovili, da je pokojni 18. junija okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom po lokalni gozdni cesti Rogoza–Miklavž na Dravskem polju. Zunaj naselja Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v blagem levem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil in je padel po vozišču.

Na zdravljenju je kolesar ostal do 6. julija, ko je zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, umrl.

Prekršek za zdravnika, UKC Maribor in njegovo vodstvo

Ker je bila policija o prometni nesreči oz. smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči, bodo izvedli t. i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi UKC-ju Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.

Letos je na mariborskih cestah v 10 prometnih nesrečah umrlo že 11 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih prometnih nesreč šest, s šestimi žrtvami.