Policisti PU-ja Celje so v torek zjutraj med nadzorom cestnega prometa na avtocestnem odseku med Arjo vasjo in Šempetrom opazili, da so se vozniku kombija med vožnjo po prehitevalnem pasu odprla zadnja vrata. Zaradi nevarnosti, da bi tovor padel po vozišču avtoceste, so voznika ustavili. Med pregledom so policisti ugotovili, da je voznik prevažal razstrelivo Emulex in Poladyn, električne detonatorje in 250 metrov vžigalne vrvice. Skupna masa razstreliva je bila nekaj več kot 800 kg. Opisano razstrelivo, detonatorji in vžigalna vrvica se sicer uporabljajo pri miniranju v kamnolomih.

"Poleg tehnične neurejenosti vozila, zaradi katere so se vrata tovornega prostora odprla, so policisti ugotovili še druge nepravilnosti. Med drugim malomarnost pri nalaganju in pritrjevanju tovora ter neskladje med prevozom in izdanim dovoljenjem za prevoz eksploziva," so sporočili s PU-ja Celje.

Kot so dodali, so za prevoz razstreliva zaradi zagotavljanja varnosti v prometu posebej predpisane zahteve, ki jih voznik in pravna oseba nista zagotovila. Zoper voznika, pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe so zato policisti uvedli prekrškovni postopek.

Eksploziv na avtocesi