Foto: EPA
Foto: EPA

Policijska uprava Nova Gorica je navedla, da je 47-letni učenec jadralnega padalstva iz Madžarske pri vzletu, ki je pod nadzorom mentorja, z desno nogo zadel skalo in ima odprti zlom gležnja.

Pozneje je pristal na travnato pristajališče za jadralne padalce v Šmihelu, kjer so ga oskrbeli reševalci službe Nujne medicinske pomoči Nova Gorica in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V soboto okoli 15. ure se je na območju naselja Budanje pri pristanku z jadralnim zmajem poškodoval 45-letni državljan Češke. 45-letnik, ki je vzletel z vzletišča Kovk, si je pri pristanku izpahnil ramo. Policisti so tujo krivdo izključili.

V soboto okoli 17. ure pa se je med poletom z jadralnim zmajem z vzletišča Trnovo in na vzletišče Lijak poškodovala 41-letna Nizozemka. Med letom je veter zapihal v njen hrbet in obrnil trikotno držalo, ki jo je udarilo v desno roko, tako da je predvidoma prestala zlom v komolcu. Pozneje so poškodovanko oskrbeli v Splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s policije.