Foto: Policijska uprava Kranj
Foto: Policijska uprava Kranj

V soboto je policijski helikopter z gorskimi reševalci najprej pomagal pohodniku z zdravstvenimi težavami v Blejski koči v Krnici, davi pa je v bližini Doma pri izviru Završnice reševal moškega s poškodovano nogo.

Foto: Policijska uprava Kranj
Foto: Policijska uprava Kranj

Dopoldne je z gorskimi reševalci opravil še zahtevno reševanje turne smučarke na območju Rateč, ki je med spustom z Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Smučarka je bila sicer ustrezno opremljena in je smučala z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč.

Med reševanjem turne smučarke pa je bilo potrebno še reševanje obolelega pohodnika na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico. V dogodku so posredovali jeseniški gorski reševalci in dežurna ekipa brniške helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske.

Povečana nevarnost v gorah

Na policiji so pojasnili, da so vse obolele in poškodovane prepeljali v zdravstvene ustanove, hkrati pa še enkrat opozorili na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in nizke temperature. Zaradi takih razmer je namreč povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove. K previdnosti pozivajo tudi na smučiščih, ki bodo v prihodnjih dveh tednih zaradi šolskih počitnic množično obiskana.