Z dosedanjimi preiskavami kaznivih dejanj je bilo ugotovljeno, da ženska vstopi v poslovni prostor, kjer pod pretvezo zamenjave denarja oziroma z drugimi izgovori zamoti prodajalko ali stranke v prostoru in jim v tem času ukrade torbico, denarnico ali gotovino iz predalov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Oškodovanci so policistom podali opis storilke, na podlagi katerega je bil sestavljen tudi fotorobot osumljenke. Gre za žensko srednje postave, temnejše polti in daljših črnih las, spetih v "kito". Stara je od 30 do 40 let, v času kaznivih dejanj pa je na glavi nosila športno čepico. Kot so povedali oškodovanci, ženska govori v slabi italijanščini.

Vse, ki bi na podlagi fotorobota osumljenko prepoznali ali imeli kakršne koli druge podatke o njej, policisti prosijo, da to sporočijo na telefonsko številko 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimno številko 080 1200.

"Zaposlene v manjših poslovnih prostorih, predvsem v mestnih središčih in kjer so običajno v trgovini samo en zaposleni in redke stranke, opozarjamo na previdnost in samozaščitno ravnanje," ob tem poudarjajo na PU-ju Koper.