Pobudnik spornega početja naj bi bil 20-letni kandidat za policista, vse skupaj pa je odobril 28-letni vodja patrulje, strinjal pa se je tudi najstarejši 33-letni policist. Zdaj so vsi odpuščeni, so za Dnevnik pojasnili na Policijski upravi Kranj. Vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pa je potrdila, da so izredne odpovedi delovnega razmerja dokončne.

Omenjenim policistom so sicer pogodbo o zaposlitvi odpovedali že lani avgusta, vendar so takrat še bili delavci policije, saj postopki zaradi možnosti podaje pritožbe še niso bili končani. Po pojasnilih Policijske uprave Kranj so tedaj dobili aktivno prepoved opravljanja dela.

Policistom so pogodbo o zaposlitvi odpovedali že lani avgusta, vendar so takrat še bili delavci policije, saj postopki zaradi možnosti podaje pritožbe še niso bili zaključeni.  Foto: BoBo
Policistom so pogodbo o zaposlitvi odpovedali že lani avgusta, vendar so takrat še bili delavci policije, saj postopki zaradi možnosti podaje pritožbe še niso bili zaključeni. Foto: BoBo

Sporno julijsko dogajanje so sicer začeli preiskovati, ko je neki policist kranjski policijski upravi poslal posnetke, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih. Preiskava dogajanja v nočni policijski patrulji je med drugim razkrila tudi malomarnost policistov pri pisanju poročila o opravljenih postopkih tiste noči.