S Policijske uprave Koper so sporočili, da so kriminalisti 51-letnika, 24-letnika in njuno 19-letno rojakinjo pri kaznivem dejanju tihotapstva zalotili okoli polnoči, ko so iz tovornjaka s priklopnikom z registrskimi tablicami Severne Makedonije, ki ga je uporabljal 51-letnik, cigarete prelagali v avtomobil s slovenskimi registrskimi tablicami, s katerim sta prišla mlajša rojaka z urejenim začasnim prebivanjem v Sloveniji.

Na kraju so policisti zasegli skupno 17.465 škatlic cigaret oziroma 349.300 cigaret različnih znamk, za katere bi skupni znesek dajatev, torej trošarine, carine in davka na dodano vrednost, znašal dobrih 60.000 evrov. Predali so jih v hrambo uslužbencem koprskega Fursa.

Naslednji dan so opravili tudi preiskave tovornega in osebnega vozila ter stanovanja na območju Nove Gorice, vendar ob tem kriminalisti novih predmetov niso zasegli. Vse osumljene so isti dan privedli pred preiskovalnega sodnika koprskega sodišča, a so bili po zaslišanju izpuščeni na prostost.

Za kaznivo dejanje tihotapstva trojici grozi od enega do deset let zapora in denarna kazen, so še dodali na Policijski upravi Koper.

Foto: PU Koper
Foto: PU Koper