Viole (fotografija je simbolična). Foto: www.alesfevzer.com
Viole (fotografija je simbolična). Foto: www.alesfevzer.com

Policisti so bili v okviru aktivnosti in varovanja večerne nogometne tekme med Mariborom in Olimpijo okrog 14.30 obveščeni o množični kršitvi javnega reda in miru med pripadniki dveh navijaških skupin. Konflikt se je zgodil v središču Maribora, kjer so nemudoma posredovali pripadniki posebne policijske enote in policisti drugih policijskih enot ter preprečili nadaljnje kršitve in vzpostavili red na območju, pri tem pa so uporabili tudi prisilna sredstva, so v sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi Maribor.

Med posredovanjem sta bila lažje poškodovana dva policista, pri čemer še zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Poškodovano je bilo tudi službeno vozilo, v tem primeru pa obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Več ljudem je bil izrečen ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev.

Mariborski policisti bodo budno nadaljevali aktivnosti varovanja nogometne tekme, vse udeležence pa pozivajo k športnemu navijanju in spoštovanju navodil policistov in varnostnikov.

Nogometaši Maribora in Olimpije so zvečer odigrali večni derbi v predzadnjem krogu Prve lige Telemach.