Na območje požara je v sklopu intervencije skupno prišlo 20 ljudi. (fotografija je simbolična) Foto: MMC RTV SLO
Na območje požara je v sklopu intervencije skupno prišlo 20 ljudi. (fotografija je simbolična) Foto: MMC RTV SLO

Na kraj požara so bili napoteni gasilci PGD Kanal in poklicni gasilci gasilske enote Nova Gorica ter novogoriški policisti in kriminalisti. Ogenj, ki se je iz notranjosti objekta v nadaljevanju razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše, je objekt zelo poškodoval, so sporočili s policije.

Med gašenjem so gasilci na hodniku v prvem nadstropju stanovanjske hiše, tik ob stopnicah, našli zoglenelo žensko truplo. Na kraju je bila tudi zdravnica iz Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki je v nadaljevanju odredila sanitarno obdukcijo pokojne. Ta bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Gasilci so objekt, ki ga je ogenj zelo poškodoval, pogasili in požarišče pregledali s termovizijsko kamero.

"Glede na okoliščine najdbe in sedanje ugotovitve policija ne izključuje možnosti, da je v požaru umrla 53-letna ženska," so sporočili s PU-ja Nova Gorica. Drugi starejši ženski se je iz gorečega objekta uspelo rešiti in pri tem ni dobila telesnih poškodb, so dodali. Okoliščine požara s smrtno žrtvijo policisti v tem trenutku še preiskuje, zato drugih podrobnosti širši javnosti še niso posredovali.

V goreči hiši v Anhovem umrla ženska