Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policisti so v nedeljo ob 8. uri v Črnučah opravljali nadzor prometa in začeli s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljati voznika osebnega vozila, ki pa znakov ni upošteval in je vožnjo nadaljeval proti Domžalam. Policisti so voznika poskušali večkrat ustaviti, a je ta še naprej pospešeno vozil po regionalni cesti proti Trojanam. Pri tem ni upošteval cestnoprometne signalizacije in vozil prehitro, pri čemer je po navedbah policije skoraj povzročil prometno nesrečo.

Vozilo so tako policisti prisilno ustavili šele v naselju Kapla. Policisti so zaradi obvladanja 20-letnika, ki je začel vpiti na policiste, nato uporabili prisilna sredstva, pri čemer je eden izmed policistov dobil lažje poškodbe zaradi ugriza v roko. Voznik je opravil tudi preizkus z alkotestom, ki je bil sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje vsebnosti prepovedanih mamil, so navedli na policiji.

Policisti še preverjajo vse okoliščine suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O tem bodo obveščali tudi pristojno državno tožilstvo, so še zapisali v sporočilu za javnost. Osumljencu so izdali tudi plačilni nalog zaradi neupravičenega prehajanja mej občin.

Policija prosi morebitne priče dogodka in osebe, ki so bile med vožnjo v nedeljo morebiti ogrožene, da se zglasijo na policijski postaji Ljubljana Bežigrad na naslovu Posavskega ulica 3. Lahko pa pokličejo tudi na telefonsko številko 01 589 60 00 ali 113.