Minibus je zapeljal 30 metrov globoko v globel. Foto: PGD Idrija
Minibus je zapeljal 30 metrov globoko v globel. Foto: PGD Idrija

Ob 6.40 zjutraj je 54-letni voznik minibusa na ravnem delu vozišča nenadoma zapeljal levo in zatem približno 30 metrov v globel, kjer je vozilo obstalo na kolesih, zagozdeno med drevesi. Kot so pojasnili na policiji, cesta ni bila spolzka oz. poledenela ali zasnežena.

Voznik minibusa, ki je opravljal prevoz šolskih otrok, je vozil iz smeri smučišča Cerkno proti Dolenjim Novakom. Ko je 54-letni voznik pripeljal zunaj desnega in nato blagega levega ovinka na dolg, raven in širok del ceste, ni vozil po desni strani smernega vozišča na vozišču brez označenih prometnih pasov. Z minibusom je zapeljal levo zunaj ceste in nato po brežini na gozdno cesto, od tam pa ga je odbilo po gozdni brežini navzdol, kjer je po približno 30 metrih trčil s prednjim delom v večje drevo, kjer je minibus tudi obstal. Po trčenju so se potniki in voznik sami rešili iz avtobusa.

V nesreči se je lažje poškodovalo šest ljudi, poleg 54-letnega voznika minibusa še 66-letni potnik, 18-letna potnica in trije otroci. Trije poškodovani potniki so bili z reševalnim vozilom odpeljani v ljubljanski klinični center, 18-letna potnica pa je bila s helikopterjem prepeljana v UKC Ljubljana. Poškodovani voznik minibusa je sam poiskal zdravniško pomoč v ljubljanskem kliničnem centru, drugo mlajšo potnico pa so odpeljali na pregled v Splošno bolnišnico Jesenice.

Policisti so o dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe, 54-letnega voznika bodo tudi kazensko ovadili.