Foto: BoBo
Foto: BoBo

Dogodek se je zgodil konec maja, ko naj bi se mladoletni tuji državljan, ki je prebival v azilnem domu, med izhodom iz doma na območje Cerknice pripeljal z vlakom. Kot so prve poročale Slovenske novice, naj bi osumljenec odprl ograjo hiše, kjer živi 78-letna ženska, in od nje sprva zahteval denar. Nato naj bi jo zvlekel v hišo in jo tam posilil. V nadaljevanju naj bi vdrl še v stanovanje druge starejše ženske, ki pa ji ga je uspelo pregnati.

Da so bili 27. maja okoli 18. ure obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost in kaznivih dejanj neupravičenega vstopa v stanovanje ter drzne tatvine na območju Cerknice, so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana.

"Osumljenec, po znanih podatkih gre za 17-letnega tujca, državljana Palestine, prosilca za mednarodno zaščito, je bil neposredno po dejanjih prijet na območju Cerknice," so pojasnili in dodali, da mu je bila odvzeta prostost.

Osumljenec je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policija sicer zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtev in spoštovanja kazenskega zakonika dodatnih informacij za zdaj ne razkriva.