Mladoletnici sta se fotografirali pred prihajajočim vlakom in odskočili zadnji hip. Eno je vlak vseeno zadel. Foto: BoBo
Mladoletnici sta se fotografirali pred prihajajočim vlakom in odskočili zadnji hip. Eno je vlak vseeno zadel. Foto: BoBo

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor so ugotovili tudi, da sta se v času dogodka dve mladoletnici fotografirali med tiri. Strojevodja potniškega vlaka, ki vozi med Ljubljano in Mariborom in ki se jima je približeval z veliko hitrostjo, ju je začel opozarjati z zvočnimi signali, vendar sta pred vlakom šele čisto zadnji trenutek odskočili vsaka v svojo stran.

Kljub temu je vlak v eno od njiju trčil. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrla. Drugo mladoletnico so reševalci zaradi hudega šoka odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, so sporočili mariborski policisti.

Kriminalisti so ogled kraja dogodka opravili pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice in ob navzočnosti dežurne državne tožilke. Nadaljujejo intenzivno kriminalistično preiskavo. Po do zdaj zbranih obvestilih sta sum storitve kaznivega dejanja in sum samomora izključena, so še navedli.

Nevarni izziv na družbenih omrežjih?

Po pisanju Večera, ki se sklicuje na neuradne informacije vira blizu policije, se preiskovalci sprašujejo, ali je tragedija posledica kakšnega nevarnega izziva, ki se jim najstniki pridružujejo na družbenih omrežjih.

Mladoletnico, ki se je slikala, povozil vlak