Foto: Policija
Foto: Policija

Osebni avtomobil audi A4 z madžarskimi registrskimi številkami so v soboto okoli pol dveh popoldne poskušali ustaviti hrvaški varnostni organi. Ker voznik ni ustavil, so slovensko policijo obvestili, da jim je vozilo, v katerem je bilo več ljudi, pobegnilo v smeri proti Zalužju ter da obstaja možnost, da bo nedovoljeno vstopilo v Slovenijo, so navedli na Policijski upravi Maribor.

Slovenski policisti so na cestnih povezavah, ki vodijo v Slovenijo iz kraja Zalužje, takoj začeli postavljati cestne blokade. Vozilo so že po nekaj minutah opazili med vožnjo iz Zgornjega Leskovca proti Podlehniku ter ga skušali ustaviti, vendar se voznik na znake policistov ni oziral, temveč je vožnjo še pospešil.

Pobegli voznik je zapeljal na avtocesto proti Mariboru in pred policisti bežal s hitrostjo, ki je večkrat dosegla 200 kilometrov na uro. Avtocesto je zapustil na izvozu za letališče Slivnica, nato pa divjo vožnjo nadaljeval najprej proti Rogozi in nato še proti Hočam.

V Hočah je v križišču zavil levo na nasprotno smerno vozišče štiripasovnice in v napačni smeri vozil proti Ljubljani. Na razcepu Slivnica je zavil levo, nazaj proti avtocesti, kjer so ga policisti le ustavili.

Voznik, za katerega so ugotovili, da je 24-letni državljan Moldavije, je nato pobegnil iz vozila, vendar so ga policisti kmalu prijeli v Slivnici. V vozilu so prijeli tudi šest mladoletnih državljanov Egipta, ki jih bodo po končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Vozniku grozi kazen od enega do osmih let zapora.

Prijete Egipčane so preverili, ali morda kažejo znake okužbe s koronavirusom. Foto: Policija
Prijete Egipčane so preverili, ali morda kažejo znake okužbe s koronavirusom. Foto: Policija