Tablete, ki vsebujejo zolpidem, spadajo v skupino prepovedanih drog, v katerih  so tudi druga pomirjevala in uspavala in gre za močna psihoaktivna zdravila, ki so dovoljena le na podlagi zdravniškega recepta. Foto: PU Novo mesto
Tablete, ki vsebujejo zolpidem, spadajo v skupino prepovedanih drog, v katerih so tudi druga pomirjevala in uspavala in gre za močna psihoaktivna zdravila, ki so dovoljena le na podlagi zdravniškega recepta. Foto: PU Novo mesto

Med kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da so pravosodni policisti Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob 22. septembra opravili redni varnostni pregled vozila in osebe, ki naj bi na območju zavoda opravila servisiranje delovnega stroja. V avtomobilu znamke Audi so v prostoru za rezervno pnevmatiko odkrili tri zavoje, v katerih je so našli več mobilnih telefonov, USB-modemov, SIM-kartic, 12.000 tablet Zolpidem, 28 stekleničk z neznano snovjo, 37 injekcijskih brizg in 62 igel.

V enem od paketov je bilo tudi več prenosnih telefonov. Foto: PU Novo mesto
V enem od paketov je bilo tudi več prenosnih telefonov. Foto: PU Novo mesto

Najdene predmete so novomeški kriminalisti zasegli in snovi posredovali v analizo v Nacionalni forenzični laboratorij, kjer je bilo ugotovljeno, da tablete in tekočina vsebujejo prepovedane snovi. Tablete, ki vsebujejo zolpidem, spadajo v skupino prepovedanih drog, v katerih so tudi druga pomirjevala in uspavala in gre za močna psihoaktivna zdravila, ki so dovoljena le na podlagi zdravniškega recepta.

V nadaljevanju preiskave je kriminalistom uspelo dokazati, da je 32-letni osumljenec z območja Policijske uprave Nova Gorica opravil prevoz prepovedanih snovi in predmetov iz koristoljubja. Prepovedane snovi in druge predmete mu je v septembru med enim izmed prostih izhodov izročil 44-letni moški, ki na Dobu prestaja zaporno kazen. Dogovorila sta se, da bo 32-letnik proti plačilu predmete pretihotapil v zavod in jih odložil na dogovorjenem mestu.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto zoper oba moška podali kazensko ovadbo.