Policijska akcija na Bavarskem dvoru v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović
Policijska akcija na Bavarskem dvoru v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović

Očividci so povedali, da je moški sprva grozil in se drl "porezal vas bom vse", pozneje tudi policiji, ki je moškega poskušala dvakrat neuspešno onesposobiti s paralizatorjem in mu izbiti noža iz rok.

Moški je na glavi nosil vizir, v rokah pa je držal noža. V postopku ni sodeloval, je sporočila Policijska uprava Ljubljana.

Na kraju se je zbrala množica ljudi, ki jih je policija premaknila na večjo razdaljo. Gibanje na območju Bavarskega dvora je bilo omejeno.

Po približno uri pogajanj je moški izpustil noža iz rok ravno v času, ko je na kraj dogodka prispel njegov sorodnik. Takoj zatem je želel seči v žep, a ga je policijska enota nemudoma spravila na tla in vklenila. Pri tem se je lažje poškodoval en policist.

Moški je leta 2020 že bil udeležen v podobnem dogodku

Kot so sporočili s PU-ja Ljubljana, gre za 23-letnega moškega iz Ljubljane, ki je že bil udeležen v podobnem dogodku leta 2020. "Gre za osebo, ki potrebuje zdravniško pomoč, takoj je bil odpeljan v zdravniško obravnavo," je dejal inšpektor Željko Car.

Zakaj ni deloval paralizator?

Na novinarski konferenci je Car povedal, da bo ustanovljena komisija, ki bo ugotavljala okoliščine, zakaj paralizator ni deloval. "V večini primerov se zgodi to, da se krog ne sklene, zato uporaba ni učinkovita. Več pa bo lahko povedala komisija, ko bo ugotavljala napako," je sklenil.

Dodal je še, da je prezgodaj, da bi lahko govorili o motivu dogodka, predvidevajo le to, da je imel moški zaščitni vizir, da bi "po vsej verjetnosti preprečil uporabo plinskega razpršilca".

Več bodo na PU-ju Ljubljana pojasnili, ko bo končana preiskava.

Moški grozil z nožema