Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Čeprav praznujemo rojstni dan domovine, je danes žal tragičen dan za Slovensko vojsko. V dveh prometnih nesrečah sta življenje izgubila dva vojaka 72. brigade. Spomnimo se jih v naših mislih in molitvah. Naj počivata v miru," je v četrtek zvečer obrambni minister Matej Tonin zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Prva prometna nesreča se je zgodila med Zagorjem ob Savi in Kotredežem okoli 1.30. Po podatkih policije je 50-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji v levi ovinek po klancu navzdol izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal levo v kamniti zid ob cesti in na kraju nesreče umrl.

Druga nesreča pa se je zgodila okoli 18. ure med krožiščema v Kidričevem in v Lovrencu. V nesreči sta bila udeležena 31-letni voznik motornega kolesa in 64-letni kolesar, oba pa sta na kraju nesreče podlegla poškodbam. Kot je sporočila policija, je kolesar pri vključevanju na regionalno cesto iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju izsilil prednost motoristu, ki je nato čelno trčil v njegov levi bok. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta približno tri ure.

Črna dneva na slovenskih cestah