Vzrok smrti še ni znan, ugotovili naj bi ga z obdukcijo, ki naj bi jo danes izvedli v Malagi, piše španski spletni časopis v angleškem jeziku Euroweekly.

Truplo 20-letnika so gasilci iz kraja Mijas našli na deset metrov visoki skalni pečini blizu avtoceste. Po prvih podatkih je na truplu več strelnih ran na prsih in trebuhu. Preiskava primera še poteka, za zdaj v povezavi s tem niso aretirali še nikogar.

Smrt Slovenca so potrdili na slovenskem zunanjem ministrstvu, obveščena pa je bila tudi slovenska policija.

Niz umorov od oktobra

Če bo obdukcija pokazala, da je šlo za umor s strelnim orožjem, bo to drugi tovrstni primer na območju v zadnjih osmih dneh in peti od konca oktobra, poroča Euroweekly.

Pred dnevi so v Marbelli na območju Costa del Sol našli ustreljenega 60-letnega Francoza, ki je bil ubit pred vhodom na parkirišče. Kot poroča portal Malaga Hoy, v povezavi s tem umorom policija išče dva osumljenca, ki sta bila zamaskirana in sta zbežala z vozilom, ki so ga pozneje našli zažganega v Mijasu. Le 12 dni pred tem so v Mijasu našli ubitega voznika, ki se je popoldne vračal iz telovadnice.

Policija se sicer lahko pohvali, da je razrešila primer moškega kongovskega rodu, ki je bil umorjen marca lani s štirimi streli v hrbet. Prijeli so štiri ljudi, ki so obtoženi umora, tihotapljenja mamil, članstva v kriminalni združbi in nezakonite posesti orožja.

Policijski sindikat opozarja, da za boj proti tihotapcem mamil potrebujejo več ljudi.

Malaga na jugu Španije je drugo največje mesto v Andaluziji in šesto v državi. Foto: EPA
Malaga na jugu Španije je drugo največje mesto v Andaluziji in šesto v državi. Foto: EPA