Nesreča se je zgodila na območju Kamniškega sedla. Foto: PZS/Matjaž Šerkezi
Nesreča se je zgodila na območju Kamniškega sedla. Foto: PZS/Matjaž Šerkezi

Policisti so bili o tragičnem dogodku obveščeni okoli 12.30, na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje pa se je prvo obvestilo o dogodku pojavilo okoli poldneva, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Do nesreče je prišlo na območju Kamniškega sedla oziroma v Bosovi grapi v Brani. Po do zdaj zbranih obvestilih je planincu na strmem pobočju zdrsnilo, padel je več kot 300 metrov v globino in zaradi poškodb na kraju umrl.

Vzpenjal se je v skupini s še osmimi hrvaškimi planinci, opremljen s plezalno opremo. Ostali v dogodku niso bili poškodovani.

Na kraju sta posredovala gorska reševalna služba in helikopter, ki je umrlega in skupino prepeljal nazaj v dolino.

Po trenutnih informacijah sumov kaznivega dejanja ni, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah, o katerih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pomagali planincu, pri katerem je bila ugotovljena okužba

Na gori Vrtača v Karavankah se je poškodoval slovenski državljan, ki je bil po reševanju s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo. Glede na zbrana obvestila, naj bi mu pomoč na kraju nudilo več oseb, o katerih policija nima podatka. Ker je bila pri ponesrečencu ugotovljena okužba s koronavirusom, policija poziva vse, ki so bili takrat na kraju reševanja ali so ponesrečencu nudili pomoč ali pa so bili v takem stiku, ki ga NIJZ opredeljuje kot visokorizični stik, da upoštevajo navodila NIJZ-ja glede visokorizičnih stikov in izpostavljenosti okužbi s koronavirusom, so sporočili iz PU Kranj.