Jadralni padalec je nesrečno padel ob vzletu (fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Jadralni padalec je nesrečno padel ob vzletu (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu z vzletišča padel z velike višine in se poškodoval. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske (SV). Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu z višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem.

Kot so zapisali v PGD-ju Sevnica, so gasilci zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do padalca, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Gorski reševalci in dežurna ekipa nujne helikopterske pomoči so ponesrečencu nudili prvo pomoč, a je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. S strmega pobočja so ga v dolino prepeljali s helikopterjem SV.

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Z višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po koncu preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

O dogodku so bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.