Policisti so kraj zločina, območje okoli znanega bara v Fužinah, zavarovali s policijskim trakom. Foto: BOBO/Igor Kupljenik
Policisti so kraj zločina, območje okoli znanega bara v Fužinah, zavarovali s policijskim trakom. Foto: BOBO/Igor Kupljenik

Streljanja je izbruhnilo v lokalu Sombrero na Fužinah, kjer sta umrla 57-letni in 58-letni moški z območja Ljubljane. S Policijske uprave Ljubljana so najprej sporočili, da je storilec na begu, nato pa so v širši okolici našli mrtvega 47-letnega moškega, za katerega domnevajo, da bi bil lahko strelec.

Očividci so za STA povedali, da naj bi bili žrtvi gosta v lokalu, ko je k njima pristopil storilec. Trojica se je s terase umaknila na otroško igrišče lokala, kjer naj bi strelec izvlekel pištolo in ustrelil druga dva moška. Po pripovedovanju domačinov, ki so žrtvi poznali, bi lahko med njimi šlo za dolžniški spor. Kot je za Televizijo Slovenija dejal njun prijatelj, sta imeli žrtvi zastavljalnico. Policija sicer doslej nagiba za dejanje še ni razkrila.

Po neuradnih informacijah STA-ja naj bi storilec pobegnil z avtomobilom in naj bi imel po pobegu pri sebi še vedno orožje, pa tudi ročno bombo. Na območju Polja je avtomobil ustavil, iz njega izstopil in si nato sodil sam. Policija za zdaj teh informacij ni potrdila.

Policija meščane prosi, da upoštevajo navodila in z zadrževanjem na kraju ne ovirajo dela intervencijskih služb. Ko bo znanih več informacij, bodo javnost o tem obvestili, so dodali na Policijski upravi Ljubljana.

Trije mrtvi v streljanju na ljubljanskih Fužinah