Med letenjem je sunek vetra padalcu zaprl del padala, zaradi česar je začel padati s približno sto metrov višine. Foto: BoBo
Med letenjem je sunek vetra padalcu zaprl del padala, zaradi česar je začel padati s približno sto metrov višine. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila v soboto popoldne. Kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, je 30-letnik z jadralnim padalom letel nad robom na pobočju Nanosa v bližini omenjene koče. Med letenjem mu je sunek vetra zaprl del padala, zaradi česar je začel padati s približno sto metrov višine na travnata tla in nato na melišče. Med padanjem je sicer skušal odpreti rezervno padalo, vendar mu to ni uspelo.

Padec so opazili štirje ljudje in takoj stekli do ponesrečenca, ki je bil brez zavesti in huje poškodovan. Negiben je obležal ob grmičevju na strmini, zato so mu ponudili prvo pomoč ter poklicali gorske reševalce. Po prevozu s helikoptersko enoto nujne pomoči v UKC Ljubljana so ugotovili, da si je padalec poškodoval hrbtenico, obstajala je tudi nevarnost poškodb notranjih organov.

O dogodku so poleg pristojnega preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča in tamkajšnjega tožilstva obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Ajdovski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo že izključili.