Vzrok požara na ljubljanskem odlagališču še ni znan

Po podatkih ljubljanske gasilske brigade naj bi požar zajel osem tisoč kvadratnih metrov površine, ves čas je bilo na terenu več kot sto gasilcev, skupaj pa je v gašenju požara sodelovalo 240 gasilcev gasilske brigade in desetih prostovoljnih gasilskih društev.

Požar so okoli 2.30 večinoma pogasili in nadaljevali gašenje posamičnih žarišč. Nekaj minut po 4. uri zjutraj pa so na lokacijo pripeljali še bager Komunalnega podjetja Ljubljana, ki je začel razkopavanje požarišča.

Kot je povedal Robert Okorn, ki v Gasilski brigadi Ljubljana skrbi za odnose z javnostmi, so okoliške prebivalce obveščali, naj se ne izpostavljajo dimu in preventivno zaprejo okna, saj se pri vsakem požaru – gorele so gume, plastika, ostanki avtomobilov – sprošča tudi strupen dim.

Ob 11.30 je Gasilska brigada Ljubljana na svoji strani na Facebooku sporočila, da je gašenje načeloma končano, na lokaciji ostaja še nekaj gasilcev, ki bodo gasili morebitna žarišča. Občane obveščajo, da je nevarnost zaradi sproščanja dima minila in da lahko "varno zadihajo".

Vzrok požara še ni znan

Na Policijski upravi Ljubljana so napovedali, da bodo policisti, potem ko bodo gasilci končali intervencijo in bodo ustvarjeni varni pogoji za delo, opravili ogled kraja požara, da bi ugotovili, zakaj je zagorelo. Popoldne pa so sporočili, da interventne službe na kraju še vedno izvajajo ukrepe, zato bo policija ogled predvidoma začela šele v ponedeljek, če bodo za to že vzpostavljeni pogoji.

Vzrok požara trenutno še ni znan. Policisti pa v tem času zbirajo in preverjajo druge okoliščine dogodka, so še pojasnili na ljubljanski policijski upravi in dodali, da je promet na Cesti dveh cesarjev že sproščen. Vse prosijo, da se pogorišču ne približujejo ali poskušajo nanj vstopati.