Foto: BoBo
Foto: BoBo

Lansko pomlad so na eni od obalnih policijskih postaj dobili prijavo, da je eden izmed učencev osmega razreda med odmorom zaužil tablete, po vsej verjetnosti ekstazi. Kriminalistom je povedal, da je mamila kupil od 18-letnega moškega z območja Železnikov.

Ugotovili so, da osumljeni 18-letnik redno zahaja na Obalo in na dogovorjena mesta dostavlja tablete ekstazija, med drugim tudi mladoletnim osebam.

V decembru 2019 so koprski kriminalisti osumljenega izsledili v Izoli, ko je želel na javno prireditev z elektronsko glasbo. Pri sebi je imel 38 tablet prepovedane droge ekstazi, ki vsebujejo MDMA, in 2,4 grama prepovedane droge amfetamin.

Odvzeli so mu prostost ter na njegovem domu v Železnikih opravili hišno preiskavo. Zasegli so manjšo količino prepovedanih drog, pripomočkov za pakiranje in prepovedanih poživil v športu.

Ovadili so ga zaradi storitve treh kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog. V preteklosti je že bil obravnavan, in sicer zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in že tudi kaznivih dejanj s področja preprodaje mamil.