Pohorje. Fotografija je simbolična. Foto: MMC-jev uporabnik Franc Kekec
Pohorje. Fotografija je simbolična. Foto: MMC-jev uporabnik Franc Kekec

V nedeljo nekaj pred 17. uro se je v Hudem Kotu na območju Ribnice na Pohorju zgodila tragična nesreča. 37-letni moški se je v okolici sorodnikove stanovanjske hiše vozil s svojimi motornimi sanmi. Med vožnjo je, najverjetneje zaradi nenadzorovanega pospeška, motorne sani dvignilo v zrak, poletele so dobrih 10 metrov in trčile v drevo. V trčenju se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, hudo poškodovanega otroka pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Kot so še sporočili, gre za drugo smrtno nesrečo z motornimi sanmi na območju Policijske uprave Celje v zadnjih petih letih, obravnavali so sicer še nekaj posamičnih nesreč, pri katerih k sreči ni bilo hujših poškodb. "Vse voznike motornih sani opozarjamo, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni," so še pozvali na policiji.

Gasilci PGD-ja Radlje so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči in policiji, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje. PU Celje je z nesrečo seznanil Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.