Sebastienu Abramovu sodijo za umor nekdanjega dekleta Sare Veber. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Sebastienu Abramovu sodijo za umor nekdanjega dekleta Sare Veber. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Sebastien Abramov je med preiskavo sicer dejal, da je Saro Veber ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, na začetku sojenja pa je zavrnil zagovor in napovedal, da se bo zagovarjal skozi sodni postopek.

Kot je dejala njena mama, je na tragični dan med likanjem zaslišala močan pok, zato je stekla v dnevno sobo, tam pa našla hčer v nenavadnem položaju. Sarina mati je med pričanjem dejala, da je poskušala hči oživljati, medtem pa se je Abramov umaknil na balkon. Na kraj dogodka so najprej prispeli policisti, potem pa še reševalci, ki jih je poklical Abramov.

Po materinih besedah se je Sara, s katero sta imeli zaupen odnos, potem ko je spoznala Abramova, spremenila. Zaprla se je vase, čeprav je bila predtem živahno in zgovorno dekle. Kot je ocenila, v hčerinem razmerju z Abramovom ni bilo vse v redu, saj jo je videla nekajkrat jokati. Od sosedov je tudi slišala, da je Saro zmerjal. Ko je šel na sprehod, pa je imel vedno s seboj plinsko pištolo, je dodala.

Nadaljevanje sojenja Sebastienu Abramovu

Sara je po materinih besedah Abramovu napisala pismo, v katerem je zapisala, da se ne bo več trudila za njuno zvezo, če se sam ne bo potrudil. Nekaj mesecev pred smrtjo ga je tudi snemala z mobilnim telefonom. Mati ni prepričana, ali je Abramov sploh žaloval za njeno hčerjo, zdi se ji, da si je želel le vzbujati pozornost.

Tudi Sarin oče je v pričanju dejal, da je Sara v zvezi z Abramovom postala tiho dekle. Ko je odjeknil strel v dnevni sobi, je bil v spalnici, saj je imel glavobol. Ko je slišal pok, je stekel v dnevno sobo in zavpil, da je Sara mrtva. Povedal je, da sta s Saro imela zelo dober odnos in sta si zaupala. Abramov po dogodku ni nič pomagal pri oživljanju Sare, je še dodal Sarin oče.

Nadaljevanje sojenja bo 27. maja

Sojenje Abramovu, ki je v celjskem priporu zaradi domnevnega umora Sare Veber, se bo nadaljevalo 27. maja, ko bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko.

Abramov je sicer med preiskavo povedal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči, bil je prepričan, da v cevi puške ni nabojev. Prav tako je dejal, da je skušal Vebrovo oživljati in da je celo razmišljal, da bi se ubil. Očital si je, da je Sara umrla zaradi njegove malomarnosti in površnosti.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bodo odločili, da je kriv, mu grozi do 30 let zapora.