"Trije mladostniki za zabavo pretepajo, trpinčijo oz. naklepno mučijo nemočne, nič hudega sluteče živali in svoje nagnusno početje celo dokumentirajo in opremljajo z glasbo," so ob objavi posnetka zapisali v Društvu proti mučenju živali Koroške.

Ob tem so dodali, da so že podali prijavo na veterinarsko inšpekcijo in tri večje koroške policijske postaje.

Na Policijski upravi Celje so nam pojasnili, da so bili z objavo posnetka seznanjeni: "Prejeli smo tudi že uradno prijavo s priloženim posnetkom." Preiskava je trenutno v fazi zbiranja obvestil, zato več podatkov še ne morejo posredovati, so pojasnili.

Portal N1 ob tem poroča, da je po prvih ugotovitvah slovenjgraške policije posnetek verjetno nastal že pred časom. Pojasnili so, da je nakazano, kdo naj bi bili storilci. Po navedbah DPMŽ Koroška za omenjeni portal naj bil eden od domnevnih osumljencev lani že obravnavan zaradi mučenja živali.

Na policiji sicer pojasnjujejo, da bodo v primeru potrditve suma storitve kaznivega dejanja zoper osumljenega ali osumljene podali kazensko ovadbo po 342. členu kazenskega zakonika, ki za surovo ravnanje z živaljo ali nepotrebno povzročanje trpljenja predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta. Če muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, storilca kaznujejo z zaporom do dveh let, so navedli na policiji.