Tovornjakar je pri Celju trčil v stoječo kolono vozil. Foto: BoBo
Tovornjakar je pri Celju trčil v stoječo kolono vozil. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila v bližini avtocestnega izvoza Dramlje, kjer je 56-letni češki voznik trčil v počasno kolono vozil pred njim, so za STA povedali na Policijski upravi Celje.

Nesreča se je po navedbah policistov zgodila, ker je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je 50-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj. 56-letni češki voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

Zaradi prometne nesreče je bila dve uri in pol zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Celje center in Dramlje proti Mariboru.

Vozniki se še vedno ne razvrščajo prav

Po navedbah policije se je na žalost znova pokazalo, da se nekateri vozniki ob prometnih nesrečah na avtocesti še vedno ne razvrstijo tako, da bi vzpostavili reševalni pas, ki je dovolj širok za hiter in nemoten prihod intervencijskih vozil na kraj.

S pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena v prometni nesreči na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost njihovega preživetja, opozarjajo možje v modrem.