Policisti so na območju celotne policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Foto: Policija
Policisti so na območju celotne policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Foto: Policija

Vozniku, ki je pri Dramljah dirjal z 213 kilometri na uro, so policisti za kršitev izdali plačilni nalog z globo 1200 evrov in izrekli stransko sankcijo devetih kazenskih točk. Enaka sankcija je doletela voznika, ki so mu pri Arji vasi izmerili hitrost 204 kilometre na uro. Omejitev je krepko presegel tudi voznik, ki so mu pri Šentrupertu izmerili hitrost 190 kilometrov na uro. Odnesel jo je z globo v višini 250 evrov in tremi kazenskimi točkami, so sporočili iz celjske policijske uprave.

V petek popoldne so sicer policisti na območju celotne policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarki na neprilagojeni hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitvah voznikov enoslednih vozil, spoštovanju aktualnega odloka o prepovedi gibanja med občinami in drugih najpogostejših kršitvah predpisov. V nadzoru so opravili 54 preizkusov alkoholiziranosti. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog.

Nesreča pri poskusu pobega

V 48. primerih so ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljeno hitrost vožnje. Ustavili so tudi 61 voznikov enoslednih vozil, torej koles, mopedov in motornih koles. Pri 21 voznikih so zaznali kršitve in temu primerno ukrepali. V Dolah, na območju policijske postaje Šentjur, so npr. vozniku v naselju izmerili hitrost 95 kilometrov na uro, zunaj naselja Kostrivnica, prav tako na območju policijske postaje Šentjur, pa so na nevarnem odseku, kjer so se lani zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, obravnavali voznika, ki je vozil 133 kilometrov na uro.

V Dobju pri Planini pa so v soboto policisti poskusili ustaviti občana, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost. Voznik na znake policistov ni ustavil in je pospešeno odpeljal naprej ter zapeljal z vozišča na travnik, pri čemer si je na vozilu poškodoval podvozje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Tudi za danes in naslednje dni celjski policisti napovedujejo poostrene nadzore cestnega prometa.