Voznik je po trku ostal ukleščen v vozilu in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Foto: BoBo
Voznik je po trku ostal ukleščen v vozilu in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Foto: BoBo

Voznik je zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pripeljal voznik tovornega vozila, nato pa sta čelno trčila.

Po poročanju policije je 48-letnik vozil iz Idrije pri Bači proti Dolenji Trebuši. V Slapu ob Idrijci je pripeljal po klancu navzgor v desni pregledni zavoj in nato zapeljal levo preko prekinjene ločilne črte.

V tistem trenutku je z nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. Voznik avtomobila je s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del tovornega vozila. Pri tem je osebni avtomobil odbilo nazaj v nasprotno smer vožnje ter ga prevrnilo na streho. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Smrt peške v bližini Črnomlja

Ob 14.30 se je tragično končala tudi prometna nesreča v naselju Mali Nerajec v občini Črnomelj, kjer je osebno vozilo zbilo peško. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj so peško poskušali oživljati, a je ta na kraju nesreče podlegla poškodbam. O nesreči so bile obveščene pristojne službe.

Na Ratitovcu umrl pohodnik

Malo po 9. uri je pohodniku na Ratitovcu v občini Železniki postalo slabo in je omedlel. Škofjeloški gorski reševalci so za pomoč zaprosili dežurno ekipo gorske reševalne službe na Brniku. Ekipa je skupaj s helikopterjem Slovenske vojske poletela proti obolelemu, a zaradi vremenskih razmer niso mogli pristati. Do obolelega so zato s helikopterja spustili zdravnika, ki je ugotovil smrt pohodnika. Tega so s helikopterjem prepeljali v dolino, so pojasnili na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.