Murskosoboški škof Peter Štumpf je Andreja Zrima že aprila 2018 umaknil iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru. Foto: Rok Omahen
Murskosoboški škof Peter Štumpf je Andreja Zrima že aprila 2018 umaknil iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru. Foto: Rok Omahen
Sorodna novica Ljutomerski župnik umaknjen iz župnije zaradi suma kaznivega dejanja

Duhovnik Andrej Zrim je bil na prvostopenjskem sodišču za krivega spoznan januarja letos, višje sodišče pa je sodbo potrdilo konec avgusta. Kakšno kazen je dobil Zrim, na murskosoboški škofiji niso navedli, do izteka kazni, ki mu jo je naložilo sodišče, pa zanj velja tudi kazen cerkvenega sodišča v Ljubljani, so sporočili.

Po pisanju Dnevnika so Zrimu na murskosoboškem sodišču začeli soditi septembra lani. Obtožen je bil spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, oziroma spolnega nadlegovanja ministrantk in mladoletnic pri verouku.

Murskosoboški škof Peter Štumpf je Zrima že aprila 2018 umaknil iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, nato ga je obsodilo še cerkveno sodišče. Kot so decembra 2019 zapisali v oznanilih na spletni strani omenjene župnije, so bili Zrimu v obsodbi izrečeni določeni ukrepi, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno končana ustrezna terapija.

Župnik Zrim obsojen spolnih zlorab