Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sodišče je ugotovilo, da je Lavrinc v začetku lanskega leta kupil 3000 tablet uspavala flormidal in zanje plačal 3000 evrov, nato pa je mamilo zanj po bistveno višji ceni prodajal takratni tajni policijski sodelavec Filip Didović. Dobiček sta si nato razdelila, pri čemer je večino prejel Lavrinc.

Zaradi posredovanja tajne evidence kaznivih dejanj za več osumljencev in oškodovancev je Lavrinc po mnenju sodišča tudi zlorabil uradni položaj. V civilnem policijskem avtomobilu, ki ga je uporabljal Lavrinc, so našli tudi dva ponarejena bankovca za 50 evrov. Tudi v tej točki je sodišče odločilo, da je nekdanji kriminalist kriv, saj bi jih moral prijaviti oz. o njih poročati.

Sodnica je ob izreku sodbe poudarila, da se je za razmeroma visoko kazen odločila zaradi škodljivih posledic, ki jih imajo mamila na družine in posameznika. Kot je dejala Lavrincu, je poleg tega to počel kot policist, obenem pa za svoje posle izkoriščal svoje znance in sodelavce.

Soobtoženega Filipa Didovića je obsodila na leto in štiri mesece zapora.

Lavrinc, ki je med poslušanjem izreka sodbe po poročanju STA-ja nejeverno zmajeval z glavo, je bil sicer leta 2012 med prejemniki medalje policije za požrtvovalnost zaradi svojega dela v primeru odkrivanja storilce odmevnega ropa sefov SKB-ja leta 2005.