Nesreča se je zgodila okoli 5. ure zjutraj. Foto: Televizija Slovenija
Nesreča se je zgodila okoli 5. ure zjutraj. Foto: Televizija Slovenija

Po prvih ugotovitvah Policijske uprave Novo mesto so bili v prometni nesreči udeleženi trije avtomobili.

41-letna voznica osebnega vozila je vozila proti Črnomlju, v Kočevskih Poljanah pa hitrosti ni prilagodila stanju vozišča, na katerem je bilo do tri centimetre snega. Začelo jo je zanašati, zapeljala je na nasprotni vozni pas in pri tem silovito trčila v nasproti vozeče osebno vozilo, v tega pa je nato trčil še tretji avtomobil, je dogajanje opisal vodja oddelka za cestni promet PU-ja Novo mesto Željko Zrilič.

Dva mrtva v hudi prometni nesreči

Njena sopotnika sta umrla na prizorišču nesreče, preostalih šest udeležencev pa so prepeljali v novomeško bolnišnico. Osebje bolnišnice pravi, da so v relativno dobrem stanju in le lažje poškodovani.

Cestišče v času prometne nesreče ni bilo spluženo, je pa bilo posipano. Po Zriličevih besedah so bili vsi vpleteni verjetno na poti na delo. Umrla udeleženca, sopotnik, ki je v vozilu sedel desno spredaj, in drugi, ki je sedel desno zadaj, sta bila doma iz Žužemberka in Ivančne Gorice. Ali so bili vsi v avtu pripeti z varnostnim pasom, še ugotavljajo, za umrlega sopotnika, ki je sedel desno spredaj, so to že potrdili.

Dva mrtva v hudi prometni nesreči

Stanje na cestah
Regionalna cesta Žužemberk‒Dolenjske Toplice‒Črnomelj je bila pri Starih Žagah več ur zaprta za ves promet.

V zadnjem tednu umrli štirje

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrli štirje ljudje.