Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da kriminalisti opravljajo intenzivno preiskavo, poroča portal 24ur. Dogodek je za 24ur.com potrdila Vesna Fabjan, ki je dejala, da se je napad zgodil v petek v večernih urah. Po njenih navedbah je v dnevno sobo skozi okno priletela molotovka, ki je povzročila eksplozijo, zanetil se je tudi manjši požar, ki ga je domačim uspelo pogasiti.

Za Radio Slovenija pa je Fabjanova dejala, da o nagibu za dejanje še ne more govoriti, saj ne ve, kakšen bi lahko bil. "Niti sanja se mi ne, kdo in zakaj bi to storil," je povedala in dodala, da bo počakala na izsledke prolicijske preiskave.

Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled in zbrali obvestila. V napadu ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 2000 evrov premoženjske škode, so navedli na policiji.

V stranki LMŠ so poudarili, da nobena politična ali kakršna koli druga dejavnost ne opravičuje takšnega strahopetnega in brutalnega napada na kogar koli. Dodali so, da je še posebej grozljivo to, da je Vesna Fabjan politično dejavna in da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino.

"V LMŠ-ju pričakujemo, da bo policija dejanje čim prej raziskala in javnost seznanila, kdo je bil naročnik in kdo je dejanje izvedel," so sporočili.