Na kraj dogodka so nemudoma prišli policisti in kriminalisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj dejanja. Foto: Reuters
Na kraj dogodka so nemudoma prišli policisti in kriminalisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj dejanja. Foto: Reuters

Kaznivo dejanje se je zgodilo na dvorišču stanovanjske hiše v enem od naselij Mestne občine Nova Gorica. Po dosedanjih podatkih je 48-letni moški s preklopnim nožem večkrat zamahnil proti 46-letniku, meril naj bi predvsem v predel trebuha in prsi. 46-letnik se je ubranil, a se je pri tem lažje poškodoval, so zapisali novogoriški policisti.

Kot dodajajo, so jih o kaznivem dejanju obvestili okoli 16. ure. Na kraj dogodka so nemudoma prišli policisti in kriminalisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj dejanja. Po predhodnem obveščanju dežurnega preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke so opravili ogled kraja dejanja, zbrali potrebna obvestila in opravili prva nujna preiskovalna opravila, so zapisali.

Novogoriški kriminalisti in policisti so 48-letnega osumljenca kmalu potem izsledili in mu odvzeli prostost. Po koncu postopka in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ga bodo kriminalisti ovadili zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa uboja na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški kriminalisti še naprej zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka. Nagib za kaznivo dejanje še ni znan.

To je, kot omenjeno, tretji tovrstni dogodek v zadnjih dneh. V nedeljo zvečer so policisti PU-ja Ljubljana obravnavali pretep s poskusom uboja v Kočevju, v petek pa so bili mariborski policisti o poskusu uboja obveščeni iz občine Markovci.