"Čista laž, čisti konstrukt, to ne drži," se je na obtožbe novinarke odzval Slavko Kmetič. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Nekdanja novinarka komercialne televizije Pop TV Katarina Keček je leta 1997 poročala o železničarski stavki. Trdi, da jo je takratni sindikalist na Slovenskih železnicah Slavko Kmetič spolno napadel v dvigalu. "Skočil je name, medtem ko sva se peljala z dvigalom na vklop. Jaz sem se, hvala bogu, odbranila njegovih fizičnih napadov, vendar sem bila po izhodu iz dvigala v takem šoku, da nisem zadeve takoj prijavila, vendar sem odšla v službo nazaj na Pop TV. Nisem naredila vklopa zaradi tega stresa," je Katarina Keček dejala v izjavi za Televizijo Slovenija.

"Čista laž, čisti konstrukt, to ne drži," se je na obtožbe odzval Slavko Kmetič. "Res je, takrat je bila stavka, verjetno sem bil tisti dan tudi na ministrstvu za promet, ker smo se pogajali z vladno ekipo," je dejal v pogovoru za Televizijo Slovenija. Potrdil je tudi, da se je res peljal z dvigalom. "Ampak, s kom sem se peljal, ne vem, tega se ne spomnim. Pojma nimam, da bi se kakor koli v tem dogodku obnašal neprimerno," je dejal.

Katarina Keček trdi, da o dogodku leta 1997 ni spregovorila, ker se je bala diskreditacije. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Katarina Keček trdi, da o dogodku leta 1997 ni spregovorila, ker se je bala diskreditacije. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Kmetič se tudi ne spomni, da je bil predviden kot gost za javljanja živo. Dodal je, da bi odpoved javljanja v živo takrat sprožila škandal. "Lepo vas prosim, da ona ne bi mogla imeti vklopa – to bi Pop TV poročal, da ni mogla imeti vklopa zaradi tega in tega dogodka. To je zdaj res malo žalostno, da nekdo verjame takim insinuacijam," je dejal.

Katarina Keček je o dogodku obvestila takratno uredništvo, kar je vir Televizije Slovenija, ki želi ostati anonimen, tudi potrdil. Na vprašanje, zakaj je spregovorila šele zdaj po 25 letih, pa odgovarja: "Zaradi tega, ker sem pričakovala diskreditacijo in ker bi bila moja beseda, takrat mlade novinarke, proti besedi pomembnega strankarskega veljaka. Po 25 letih mojega molka je zadeva še vedno ista. Jaz sem diskreditirana zaradi tega, ker sem povedala resnico, kaj se je zgodilo."

"Verjamem Katarininim besedam," je sporočil njen takratni urednik Tomaž Perovič, ki izjave sicer ni želel dati. Za odziv smo zaprosili tudi stranko SDS, katere član je Slavko Kmetič. Zapisali so, da vprašanja ne komentirajo.

Novinarka Slavka Kmetiča obtožuje spolnega napada