Izjava za medije v povezavi z najdbama dveh trupel na območju PU-ja Nova Gorica. Foto: PU Nova Gorica
Izjava za medije v povezavi z najdbama dveh trupel na območju PU-ja Nova Gorica. Foto: PU Nova Gorica

Novogoriški policisti so bili v četrtek nekaj po 10. uri obveščeni tudi o najdbi ženskega trupla na območju občine Ajdovščina. Mrtvo žensko so našli ob zapuščenem osebnem avtomobilu na kolovozni poti v neposredni bližini hitre ceste v bližini naselja Črniče. Identiteta umrle, kot je navedel Marino Pangos, vodja sektorja kriminalistične policije PU-ja Nova Gorica, še ni uradno potrjena.

Natančen vzrok smrti pa bo, kot je povedal Pangos, verjetno ugotovljen v okviru sodne obdukcije na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, ki pravkar poteka.

Dogajanja policisti še niso razjasnili, prav tako ostaja še neznan nagib za umor 26-letnega domačina na Goriškem.

Sorodna novica Na Goriškem najdeni 26-letnik je bil umorjen

Kot smo poročali, je bila v torek zjutraj policija obveščena o najdbi mlajšega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Na potki nad železniškim predorom na koncu Streliške poti v Novi Gorici, tik ob državni meji s sosednjo Italijo, ga je po naključju med sprehodom našla italijanska državljanka. Takoj je na pomoč poklicala bližnje stanovalce, ki so o najdbi trupla obvestili policijo, so pojasnili na PU-ju Nova Gorica.

Na kraj so prišli slovenski in italijanski reševalci. Poleg policistov in kriminalistov sta se ogleda kraja udeležili tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča, ki je na kraju opravila oz. odredila določena preiskovalna dejanja, in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Popoldne istega dne je bila v sklopu identifikacijskega postopka ugotovljena in dokončno potrjena identiteta pokojnega. Ugotovljeno je bilo, da gre za 26-letnega državljana Slovenije. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo.

Sodna obdukcija, ki so jo opravili v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, je po prvih ugotovitvah pokazala, da je šlo za nasilno smrt.

Kriminalisti, kriminalistični tehniki in forenziki so v nadaljevanju ogleda kraja dejanja opravljali temeljit ogled in zavarovali številne sledi in dokaze. Za ogled kraja dejanja je bil uporabljen tudi policijski letalnik, sodeloval je vodnik službenega psa za iskanje bioloških sledi, policisti so pri občanih zbirali obvestila. Nagib za opisano kaznivo dejanje bodo novogoriški kriminalisti poskušali ugotoviti v nadaljevanju preiskave. Sočasno so bili o najdbi trupla obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi vseskozi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo in izvajajo podobne naloge tudi na njihovem območju. Kriminalistična preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja umora.

Intenzivna preiskava poteka na obeh straneh državne meje, drugih podrobnosti zaradi interesa kriminalistične preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti pokojnega policija širši javnosti ne more posredovati.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost PU-ja Nova Gorica, so na njihovem območju v letu 2020 obravnavali štiri poskuse uboja in en umor, v letu 2021 so obravnavali dva poskusa uboja in en umor. V prvih dveh tednih letošnjega leta pa so obravnavali že en poskus uboja in zgoraj opisano kaznivo dejanje umora, ki ga še preiskujejo. Kot še poudarjajo na PU-ju Nova Gorica, so vsa kazniva dejanja poskusov uboja in umore uspešno preiskali.