Policisti opozarjajo na predoziranje zaradi uživanja prepovedanih drog. Foto: PU Nova Gorica
Policisti opozarjajo na predoziranje zaradi uživanja prepovedanih drog. Foto: PU Nova Gorica

Novogoriški policisti in kriminalisti so pretekli teden večjo količino mamil zasegli med hišno preiskavo pri 46-letnem moškem, ki je neprijavljen prebival v enem od naselij na območju občine Ajdovščina. Ta teden pa so med nadzorom cestnega prometa v Idriji zaustavili 37-letnega voznika, pri katerem so, najprej v vozilu, nato pa tudi med hišno preiskavo na območju Ljubljane, kjer osumljeni neprijavljen dejansko prebiva, poleg večje količine prepovedanih drog našli še 17.000 evrov gotovine, večjo količino cigaret, elektronske pripomočke, pripomočke za preprodajo ter prepovedano strelivo.

Vodja sektorja kriminalistične policije PU-ja Nova Gorica Marino Pangos je ob tem posebej opozoril na nevarnosti uporabe prepovedanih drog, zlasti sintetičnih, ki so najbolj razširjene med mlajšo populacijo.

"Na območju Policijske uprave Nova Gorica smo letos obravnavali pet kaznivih dejanj, v katerih se je sedem ljudi predoziralo zaradi uživanja prepovedanih drog. Vsi so potrebovali nujno zdravniško pomoč. Na žalost je en človek umrl. V vseh teh dogodkih so bili udeleženci stari večinoma manj kot dvajset let," je dejal.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica so sicer letos obravnavali 78 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, v enakem obdobju lani 73.