Požar je gasilo skoraj 80 gasilcev. Foto: BoBo
Požar je gasilo skoraj 80 gasilcev. Foto: BoBo

Požar naj bi bil pogašen, po prvih ugotovitvah pa naj bi zagorelo v termocentrali pekarne, v prostoru, velikem 3 krat 10 metrov in visokem 15 metrov, ki je tudi pogorel.

Ogenj se je razširil tudi izven centrale za peko kruha na zorilnico banan. Ti prostori imajo deloma panelne stene, ki so jih morali zaradi razvoja požara odpreti. Precej dela so gasilci imeli tudi s prezračevanjem, saj so bili tako spodnji skladiščni kot zgornji poslovni prostori polni dima.

Gasilo okoli 90 gasilcev

Kot piše na spletni strani Uprave RS-a za zaščito in reševanje, je zagorelo ob 2.27. Na kraj dogodka so se odpravili gasilci Gasilske brigade Ljubljana. Najprej se je tja odpravilo 15 gasilcev, a so zaradi razsežnosti požara zaprosili za dodatno pomoč, je za 24ur povedal vodja intervencije Klemen Zupančič. Požar je tako gasilo 90 gasilcev s 24 vozili. V intervenciji je sodelovalo tudi šest prostovoljnih gasilskih društev, posredovali pa so tudi policisti, ki so kraj dogodka zavarovali.

"V delu, kjer je nekakšna kurilnica, je bil ogenj že močno razvit. Zaprli smo plin in izklopili elektriko. Ogenj je zajel tudi hladilnico in ostrešje," je dejal Zupančič in dodal, da bo škoda najverjetneje precejšnja.

Gasilcem je v jutranjih urah uspelo požar omejiti in tudi pogasiti, v dogodku pa ni bil poškodovan nihče. Ko so bile vzpostavljene ustrezne razmere so ogled začeli kriminalisti PU-ja Ljubljana .

Iz Spara so sporočili, da požar ni poškodoval njihovega logističnega centra, zato bo dobava blaga v trgovine po zagotovilih prvega moža Spara Igorja Merviča nemotena.

Požar v Sparovem distribucijskem centru