Poplave so leta 2014 odnesle vozilo AMZS-ja z dvema človekoma vred. Foto: Alex Reberšek
Poplave so leta 2014 odnesle vozilo AMZS-ja z dvema človekoma vred. Foto: Alex Reberšek

Tožilka Renata Inkret je obtoženim očitala povzročitev splošne nevarnosti s smrtnim izidom iz malomarnosti. Na današnji obravnavi je za nekdanjega direktorja komunalnega podjetja Energetika Projekt Marka Krajnca in preglednika cest Štefana Kuserbanja tako predlagala pogojno enoletno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, za Energetiko Projekt pa pogojno plačilo v znesku 10.000 evrov, prav tako s preizkusno dobo dveh let.

Sorodna novica Narasel potok odnesel vozilo AMZS-ja, 17-letnica umrla

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Gordana Malovič pa predlogu tožilke ni sledila in je obtožene oprostila očitanega kaznivega dejanja. Ocenila je namreč, da tožilstvu ni uspelo dokazati načina, kako se je prometna nesreča sploh zgodila. Prav tako sodišče ni moglo z gotovostjo ugotoviti, ali se je nesreča zgodila na mostu čez naraslo reko Bolsko, saj policisti, ki so opravili ogled kraja nesreče, sledi vozila na vozišču pred mostom niso našli.

Sorodna novica Brežino pri Vranskem, ki je s seboj odnesla dve življenji, spodkopalo že četrtič

Zagovornika Krajnca in Kuserbanje Igor Inkret in Boris Kmet namreč zatrjujeta, da umrla v reko Bolsko nista zapeljala na mostu, ki ga navaja tožilstvo, ampak na drugem kraju.

Na sodbo se je mogoče pritožiti v mesecu dni. Sorodnike umrlih, ki so vložili odškodninske zahtevke, pa je sodnica napotila na pravdni postopek.

Tragična nesreča se je zgodila septembra 2014, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine in službeno vozilo, s katerim sta se sodelavca Avto-moto zveze Slovenije odpravljala na preventivno dejavnost.

Sodba po nesreči na Vranskem