Julija Adlešič naj bi si pred dobrim letom namerno odrezala roko, da bi dobila več kot milijon evrov odškodnine. Foto: Televizija Slovenija
Julija Adlešič naj bi si pred dobrim letom namerno odrezala roko, da bi dobila več kot milijon evrov odškodnine. Foto: Televizija Slovenija

Četverica obtoženih, to so Sabastien Abramov, njegova starša Tinka Huskić in Gorazd Colarič ter Abramovo dekle Julija Adlešič, so tako kot na predobravnavnem naroku tudi tokrat zanikali krivdo. Tožilec je v uvodu predstavil obtožnico.

Obtožnica omenjeni četverici očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov in Adlešičeva sta zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani v priporu. Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča jima je nazadnje pripor podaljšal do 27. maja.

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Sedina Kičina to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov predtem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine, je poročal STA.

"Kako lahko sploh kdo razmišlja, da bi si 20-letnica namerno odrezala roko, in to brez pomirjeval," se je v zagovoru spraševal Abramov. Po njegovih besedah gre za medijski proces, saj se ga prikazuje kot kriminalca in hudiča, ki hodi po cesti in dekletom reže roke. Ob tem je sodišče tudi opozoril, da Julija Adlešič od zavarovalnic zagotovo ne bi dobila več kot milijon evrov odškodnine, je poročala novinarka Televizije Slovenija Nina Mrzlikar.

"Dejstvo je, da bi Julija ob tem, kakršno poškodbo ima, lahko bila upravičena glede na zavarovalne pogoje samo do 25-odstotne invalidnosti. Takšna je logika zavarovalnic," je dejal odvetnik Abramova Mitja Pavčič. Sedin Kičin, okrajni državni tožilec, pa pojasnjuje, da očitki, ki so v obtožnici, temeljijo na podlagi listinske dokumentacije in izpovedb zaslišanih prič v preiskavi. "In tak znesek je bil opredeljen."

Julija Adlešič se za zdaj ne želi zagovarjati, v preiskavi pa je povedala, da je med žaganjem vej nanjo skočil pes, zato je z roko padla na žago. Da si je roko odrezala namerno, je takoj po dogodku preiskovalni sodnici povedal Colarič, oče Abramova. Danes pa je Colarič trdil povsem nasprotno – da je šlo zagotovo za nesrečo in da so takrat nanj pritiskali kriminalisti.

"Iz mojih izkušenj se ni prvič zgodilo, da nekdo spremeni zagovor oziroma da nekdo na glavni obravnavi pove popolnoma drugače kot policiji ali ob privedbi preiskovalnemu sodniku," pa je dejal Boris Grobelnik, odvetnik Adlešičeve.

Abramov se je sicer danes tudi pohvalil, da mu je ena od turških televizij ponudila dva milijona evrov in pol, če bi lahko po njegovi zgodbi posneli serijo, v kateri bi kar sam odigral glavno vlogo, je še poročala Televizija Slovenija.

Začetek glavne obravnave v zadevi odrezana roka