Foto: BoBo
Foto: BoBo

Evakuiranih je bilo pet ljudi, ki niso poškodovani, nastala pa je materialna škoda.

Kriminalisti so danes opravili ogled kraja sredinega požara na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju in ugotovili, da je zagorelo v tedaj praznem prostoru za pouk kemije. Vzrok požara še ugotavljajo, jasno pa je, da ni šlo za namerno dejanje. V požaru so bile poškodovane tri učilnice.

Ko je požar izbruhnil, so bile v šoli štiri čistilke in laborant oziroma računalničar, ki so šolo zapustili še pred prihodom gasilcev. So pa gasilci reševali živali, ki so bile v učilnici za biologijo, vendar vseh niso uspeli rešiti, je povedal poveljnik Gasilsko reševalne službe Kranj Andraž Šifrer.

Po nestrokovni oceni pa je nastalo za nekaj 10.000 evrov škode. Manjši prostor za pouk kemije, v katerem je, kot kažejo okoliščine, zagorelo, je uničen, zaradi ognja pa so nastale termične poškodbe tudi na sosednjih učilnicah, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

S PU-ja Kranj so v času požara stanovalce v okolici opozorili, naj ne odpirajo oken, saj se je valil gost dim. "Dim lahko predstavlja tudi nevarnost za promet. Zadrževanje na območju intervencije je prepovedano. Radovedneži naj se sami odstranijo," so sporočili s PU-ja Kranj.

Okoli 21.30 so potem policisti sporočili, da nevarnosti za okolico in promet ni več, saj so gasilci pogasili požar. V intervenciji je sodelovalo 81 gasilcev, poleg kranjskih poklicnih gasilcev je sodelovalo še pet prostovoljnih gasilskih društev.

Vodstvo šole je sporočilo, da bo šola do preklica zaprta, šolanje pa bo že v četrtek potekalo na daljavo. Pouk na šoli naj bi znova stekel po prvomajskih počitnicah.

"Z občino smo v stiku, da se bo med prazniki sanirali, da bomo lahko po počitnicah imeli pouk. Bo pa v teh prostorih potrebna temeljita sanacija," je za Radio Slovenija dejal ravnatelj šole Aleš Žitnik.

Požar na kranjski šoli povzročil veliko škodo