Osumljenko so v nedeljo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je zanjo odredila pripor. Foto: BoBo

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je zdravstvena ekipa postojnskega zdravstvenega doma po obvestilu občanke v petek zjutraj pred stanovanjem v bloku v Postojni našla mrtvega 57-letnega Postojnčana. Zdravnik je zaradi sumljivih okoliščin smrti obvestil policijo, ta pa je nato zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja odvzela prostost 36-letni Postojnčanki.

Ogled kraja in sodna obdukcija sta pokazala, da je moški v nočnih urah umrl nasilne smrti. Izkrvavel je namreč, ker je bil v prsi zaboden z ostrim predmetom. Osumljenko so pregledali ter opravili hišno preiskavo stanovanja in vozila, kjer so zasegli več predmetov, ki bi lahko bili povezani s storitvijo kaznivega dejanja.

Do zdaj zbrana obvestila kažejo, da je bil v partnerskem odnosu umrli tudi nasilen in je čezmerno užival alkohol. Kot je za Primorske novice povedal odvetnik osumljene, ta trdi, da se je samo obvarovala pred napadom, v katerem bi lahko umrla. Po informacijah Primorskih novic naj bi namreč 57-letniku že pred leti zaradi nasilja izrekli prepoved približevanja, proti njemu pa naj bi tekel tudi postopek zaradi nasilništva.

Osumljenko, ki je utemeljeno osumljena kaznivega dejanja uboja, so v nedeljo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je na predlog državnega tožilca zoper osumljeno odredila pripor. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.